• Djaïli Amadou Amal, De utålmodige kvinder
  • Original titel: Les impatientes
  • Omfang: 252 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Emmanuelle Collas Editions

De utålmodige kvinder

Djaïli Amadou Amal

Tre kvinder, tre historier, tre forbundne skæbner. Denne polyfoniske roman skildrer den unge Ramlas skæbne. Hun bliver revet bort fra sit livs kærlighed for at blive gift med Safiras ægtemand, mens Hindou, hendes søster tvinges til at ægte sin fætter.
Vær tålmodige! Det er det eneste råd, som de får med fra deres nærmeste, da det er utænkeligt at gå imod Allahs vilje. Som det fulbeske ordsprog siger: « For enden af tålmodigheden findes himlen ». Men himlen kan blive til helvede. Hvordan lykkes des det for disse tre utålmodige kvinder at frigøre sig?

Tvangsægteskab, ægteskabelig voldtægt, konsensus og polygami: denne roman af Djaïli Amadou Amal bryder tabuerne ved at angive kvindernes forhold i Sahel – en bevægende roman, som tager det universelle spørgsmål om vold mod kvinder op.

Presse

No press reviews yet.

Forfatter

Djaïli Amadou Amal

Djaïli Amadou Amal er født i det allernordligste Cameroun. Hun tilhører Fulbe-folket og er muslim. Hun blev bortgift som 17-årig og har således kendt til alt det, som gør livet…

Oversætter

Jon Mittun Mogensen

UDDANNELSE 2015-2020: Fransk som gymnasierettet sidefag på Åbent Universitet 2007-2013: Kandidatuddannelse i Dansk på Københavns Universitet 2007-2008: Erasmus-ophold på Université de Paris-Sorbonne (Paris IV) som del af kandidatuddannelsen ERHVERVSERFARING Fra…