Daniel Rondeau

Daniel Rondeau er født den 7. maj 1948 i Mesnil-Sur-Orger i Frankrig. Daniel Rondeau interesserede sig tidligt for politik og kæmpede aktivt for det proletariske venstre i 1970’erne. Han ønskede at blive konfronteret med arbejdslivet og blev ansat som håndværker i Nancy i Lorraine, hvor han arbejdede i 4 år. Han skrev –  i samarbejde med Francois Baudin – i 1979 essayet ”Chagrin lorrain, la vie ouvrière en Lorraine” omkring arbejderklassens vilkår, og beskrev sin oplevelse som håndværker i romanen ”L’Enthousiasme” i 1988.  Hans første roman – ”L’Âge-Déraison, une véritable biographie imaginaire de Johnny H.” – blev udgivet i 1982.

Daniel Rondeau har udgivet over 20 bøger i løbet af sin karriere, bl.a. romaner, biografier, historiske bøger, og portrætter af flere Middelhavsbyer. For dem har han modtaget flere priser og belønninger, heriblandt Les Deux-Magots-prisen i 1998 for romanen ”Alexandrie” og den prestigiøse Grand prix de Littérature Paul-Morand de l’Acadamédie Française samme år for sit samlede litterære værk. Hans seneste roman ”Mécaniques du chaos” har modtaget prisen Grand prix du Roman de l’Académie Française i 2017.

Samtidig med sit forfatterskab arbejder Rondeau som journalist for forskellige blade og radiostationer i Frankrig, har arbejdet som fransk ambassadør på Malta fra 2008 til 2011 og som fast delegeret for UNESCO fra 2011 til 2013.

Crédit photo © DNA