• Maylis Adhémar, Velsignet være Sixtine
  • Original titel: Bénie soit Sixtine
  • Omfang: 304 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Julliard

Velsignet være Sixtine

Maylis Adhémar

Sixtine, en ung og meget gudfrygtig pige, møder Pierre-Louis, som hun opfatter som den ideelle ægtemand, idet han deler de samme værdier som hende. De bliver meget hurtigt gift på traditionel katolsk vis og flytter til Nantes. Men deres bryllupsnat viser sig at blive en lidelseshistorie, og den forestående ankomst af en arving, som burde være en velsignelse, tegner til at blive en prøvelse for hende. Lige ind til en tragisk begivenhed tvinger hende til at åbne øjnene og skimte en anden sandhed.

 

Velsignet være Sixtine er frem for alt historien om en opvågnen og en frigørelse. I krydsfeltet mellem en psykologisk thriller og en indvielseshistorie beskriver denne første roman den magt, som en ekstremistisk familie udøver på en ung, skrøbelig kvinde, og den giftighed, som karakteriserer et miljø gennemsyret af reaktionære overbevisninger.

Presse

« Un premier roman très réussi qui fait le récit d'une émancipation et croque sans concession la bourgeoisie catholique intégriste et réactionnaire. »

« Avec « Bénie soit Sixtine », Maylis Adhémar signe un premier roman éblouissant sur une jeune femme sous l’emprise d’une communauté catholique intégriste »

Forfatter

Maylis Adhémar

Maylis Adhémar er født i 1985 og er vokset op i en lille landsby i Tarn i en søskendeflok på fire piger. Efter en landbrugsstudentereksamen giver hun afkald på at…

Oversætter

François-Éric Grodin

Født 1961 af fransk mor og dansk far. B.A. i musik- og filmvidenskab (KU) Teaterstudier ved Université de Paris VIII.   ERHVERVSERFARING Har arbejdet med film som tonemester, produktionsleder og…