• Laurent Petitmangin, Det nødvendige mørke
  • Original titel: Ce qu'il faut de nuit
  • Omfang: 198 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: La manufacture de livres

Det nødvendige mørke

Laurent Petitmangin

Historien handler om en far, som opfostrer sine to sønner alene. Årene går og børnene bliver større. De vælger, det som er vigtigt i deres øjne, det som de er ved at blive. De agerer som mænd. Ikke desto mindre er de stadig kun børn. En dag realiserer faderen, at én af sønnerne er blevet radikaliseret trods de værdier om lighed og broderskab, som han har bestræbt sig på at viderebringe til ham. Men det har ikke været tilstrækkeligt, han har ikke kunne forhindre ham i at møde de forkerte personer. Dette barn, som har ladet sig forføre af idéerne fra den yderste højrefløj er blevet en fremmed.

Det er en historie om familien, om overbevisninger, om valg og om rystede følelser – en neddykning i hjertet på tre mænd.

Presse

« (...) un premier roman sensible et puissant sur l’amour filial, l’engagement politique qui peut conduire au pire, les ratés du fameux "ascenseur social" dans la France périphérique. »

« Bouleversant, le premier roman de Laurent Petitmangin narre les rapports conflictuels entre un père et son fils aîné, séduit par les idées d’extrême droite. »

Forfatter

Laurent Petitmangin

Laurent Petitmangin er født i 1965 i Lorraine, i en familie af jernbanearbejdere. Han tilbragte de første 20 år af sit liv i Metz, hvorefter han forlod sin hjemby for…

Oversætter

Maj Dannemand

Maj Dannemand er cand. mag i fransk (Københavns Universitet) og arbejder som assistent for videnskabsattachéen på Institut français du Danemark siden 2009. “Tous les hommes n’habitent pas le monde de…