• Vinciane Despret, At bo som en fugl
  • Original titel: Habiter en oiseau
  • Omfang: 224 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Actes Sud

At bo som en fugl

Vinciane Despret

Med bogen Bo som en fugl, benytter Vinciane Despret et ornitologisk studie til at omdefinere begrebet territorium fuldkommen.

 

Vi opfordres til at genoverveje dette tilsyneladende enkle begreb gennem eksemplet med solsorten, stormejsen eller flammevæveren.  Filosoffen vender først sin opmærksomhed mod selve ornitologien for at se på, hvordan den har ændret sig væsentligt over tid — der var en gang, hvor det at elske fugle bestod i at dræbe og fylde dem — og i løbet af denne proces rehabiliterer hun en række kvinder, hvis vigtige bidrag til dette felt stort set er gået i glemmebogen. Derefter ser hun nærmere på begrebet territorium og opfordrer os til at betragte territorial adfærd mindre i henhold til den traditionelle model med tilegnelse af ressourcer og konkurrence i formeringsdygtighed, end som et hele, hvor sang, parade og skuespil hver især har deres plads.

Presse

No press reviews yet.

Forfatter

Vinciane Despret

Vinciane Despret er filosof og psykolog, og professor ved universitet I Liège. Efter at have opdaget etologi orienterede hun sin forskning mod videnskabsfilosofi og har siden udgivet adskillige bøger om…

Oversætter