• Fatima Daas, Den yngste
  • Original titel: La petite dernière
  • Omfang: 192 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Noir sur blanc/Notabilia
  • Solgt til: Grif (DK), Verbal Förlag (SE)

Den yngste

Fatima Daas

“Jeg hedder Fatima Daas. Jeg er familiens mazoziya, den yngste datter. Hende, som man ikke ventede. Fransk med algerisk oprindelse. Praktiserende muslim. Bor i Clichy og tilbringer over tre timer hver dag offentlig transport. En turist. En forstadsbeboer, som observerer den parisiske adfærd. Jeg er en løgner, en synder. Som teenager, er jeg en ustabil elev. Som voksen, er jeg super utilpasset. Jeg skriver historier for at undgå at leve min egen historie. Jeg har gået til terapi i fire år. Det er mit længste forhold. Kærlighed var tabu hjemme, at vise ømhed, seksualiteten ligeså. Jeg troede, at jeg var polyamorøs. Da Nina meldte sin ankomst i mit liv, var jeg ikke længere klar over, hvad jeg havde brug for, og hvad jeg savnede. Jeg hedder Fatima Daas. Jeg ved ikke om jeg bærer mit navn godt.”

Presse

« A 25 ans, Fatima Daas s’impose comme la révélation de la rentrée avec La Petite Dernière, une autofiction qui pulse comme un rap ou une incantation, où la narratrice oscille entre l’intérieur et l’extérieur, sa famille d’origine algérienne et la France, sa sexualité et l’islam, jusqu’à trouver sa juste place. C’est-à-dire s’autoriser à ne pas choisir. »

« D’une prose intrépide, l’autrice chercher comment vivre avec l’inconciliable. Un premier livre d’une grande puissance. »

Forfatter

Fatima Daas

Fatima Daas er født i 1995 i Saint-Germain-en-Laye. Hendes forældre, som var kommet fra Algeriet, havde bosat sig i Clichy-sous-Bois. Hun voksede op i den lille by i departementet Seine-Saint-Denis…

Oversætter