• Pierre Ducrozet, Opfindelsen af kroppene
  • Original titel: L'Invention des corps
  • Omfang: 304 s.
  • Udgivelsesår: 2017
  • Forlag: Actes Sud

Opfindelsen af kroppene

Pierre Ducrozet

Fra de allerførste sider kaster Opfindelsen af kroppene sig i Àlvaros kølvand. Han er en ung mexicansk lærer, højtbegavet edb-specialist, på flugt efter de tragiske begivenheder i Iguala, som fandt sted om natten den 26. september 2014, hvor 43 studerende blev bortført og dræbt af politiet. Som eneste overlevende flygter Àlvaro hovedkulds mod den amerikanske grænse, alene drevet af sit overlevelsesinstinkt. Ligeså ustyrlig som såret, kaster han sig i kløerne på en internet-magnat, troldmandslærling og transhumanistisk apostel fra Silicon Valley, som netop har ansat en dygtig kvindelig fransk biolog. Ved at sætte sit liv på spil kommer Àlvaro et skridt tættere på den svimlende, ægte kærlighed, som giver ham modet og viljen til at endelig være sig selv.

Opfindelsen af kroppene udforsker de mangearmede net, som omformer nutidsverdenen, fra menneskekroppen til the World Wide Web. Romanen krystalliserer den moderne tids udfordringer med en altafgørende sans for spænding, fart og placering i tid og rum.

Der er en høj grad af virkelighed i denne voldsomme historie, som uden tvivl er den mest fantasifulde og skræmmende del af romanen. Men det er i sin stædige – til tider drilske – tro på menneskeheden, at denne dystopiske roman, forklædt som en spændingsroman, finder sin uimodståelige styrke.

Presse

« "L'Invention des corps" est d'une intelligence captivante mais aussi d'une grande puissance poétique »

    Udenlandske rettigheder

Forfatter

Pierre Ducrozet

Pierre Ducrozet er født i 1982 i Lyon og bor både i Barcelona, Berlin og Paris. Ducrozet er forfatter, litterær krønikeskriver, oversætter og samarbejdspartner hos Société Européenne des Auteurs (SeuA),…

Oversætter

Sofie Vestergaard Jørgensen

UDDANNELSE 2009: Master i fransk sprog og litteraturvidenskab (Københavns Universitet) Studier i udlandet: 2006-2007: 1 års studieophold på Universitetet Charles de Gaulle – Lille III, Frankrig ERHVERVSERFARING 2012- : FORLAGET ETCETERA,…