• Sarah Chiche, Saturn
  • Original titel: Saturne
  • Omfang: 208 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Le Seuil

Saturn

Sarah Chiche

Efteråret 1977: Harry, en ung mand på fireogtredive år dør under tragiske omstændigheder. Hans datter er kun femten måneder gammel. April 2019: datteren møder ved et tilfælde en kvinde, som har kendt Harry som barn under Algierkrigen. Romanen udfolder sig i beskrivelsen af denne forsvundne far, der elskede stjernerne, og nedstammede fra et dynasti af jødiske læger, som blev til tvunget til at flygte fra Algeriet, da landet fik sin selvstændighed.

I den anden ende af denne legende tager kviden, som har skrevet bogen ordet og fortæller på ubarmhjertig vis om en barndom, der har været plaget af sorgen over hendes far, og om de ødelæggelser en opdragelse kan anrette, og som fortærer de mest sårbare.  I en alder af seksogtyve år lukker hun sig inde på et usselt hotelværelse og synker ned i en melankolsk depression. Man tror, hun er fortabt.

Det er en roman om den prøvelse, som vore sorger, intime eller historiske, udgør, og om en mental sygdom, som var en forbandelse, hvorefter den forvandlede sig til en chance. Saturne er også fortællingen om en uventet genfødsel: en genfødsel af et barn, som skulle have været gået bort ved døden, men som blev forfatter, fordi hun havde lovet det til sin fars spøgelse.

Presse

« Un roman du crépuscule d'un monde, de l'épreuve de nos deuils et d'une maladie qui fut une damnation avant d'être une chance. »

Forfatter

Sarah Chiche

Sarah Chiche er født i 1976 i Boulogne-Billancourt. Hun er forfatter, klinisk psykolog og psykoanalytiker og har skrevet fire romaner og tre essays. Melankoli er et tilbagevendende tema i hendes…

Oversætter