• Serge Hefez, Overgange
  • Original titel: Transitions - Réinventer le genre
  • Omfang: 270 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Calmann Lévy

Overgange

Serge Hefez

Kønsligestilling, forkastelse af den patriarkalske magt, opløsning af kønsopdelte roller, nedbrydning af seksuelle normskel får i dag helt særegne og hidtil ukendte livsbaner til at vælde frem. Selve dualitetsidéen og idéen om modsætning synes at udviskes mellem det maskuline og feminine, disse to grundpiller, som indtil nu er blevet opfattet som urokkelige. Mand eller kvinde, heteroseksuel eller homoseksuel, ciskønnet eller transkønnet, identitetsdannelsen bliver til en selv-opfindelse, en personlig skabelse, som leger med normer og forskrifter.

 

Overgange, såvel som i Serge Hefez’ konsultationsværelse, møder man autoritære mødre, overbeskyttende fædre, par, der genopfinder deres ægteskabelige komplementaritet, teenagere, som er lykkelige i en flydende seksualitet, eller som søger deres kønsidentitet.

 

Med udgangspunkt i det, som Serge Hefez’ patienter har fortalt ham, analyserer han denne antropologiske omvæltning i dybden og viser, at dikotomien maskulin/feminin ikke er tilstrækkelig til at organisere vores tanker, vores livsbaner, vores identiteter.

Presse

« Loin des a priori et des jugements à l'emporte-pièce, il (Serge Hefez) porte un regard bienveillant et apaisé sur ce mouvement dans lequel il voit « un vrai changement anthropologique ». »

Forfatter

Serge Hefez

Serge Samuel Hefez er en fransk psykiater og psykoanalytiker, som er født i 1955 i Alexandria i Egypten. Han er ansvarlig for enheden for familieterapi på den psykiatriske afdeling for…

Oversætter

Ulla Combes

UDDANNELSE 2015-2019: Université de la Sorbonne, Paris Diderot, Paris, France 2015-2016: DU en psychologie (Université de la Sorbonne) ; Espace Analytique (auditeur libre) 2012-2015: Licence en psychologie ; Université de…