• Alice Zeniter, Hele den halve vide verden
  • Original titel: Toute une moitié du monde
  • Omfang: 240 s.
  • Udgivelsesår: 2022
  • Forlag: Flammarion

Hele den halve vide verden

Alice Zeniter

“Hvis der blev udsendt en besked over højttalerne, inden man gik ind på et fiktivt territorium, ville den mærkværdigt nok lyde som en besked på en forsikrings- eller en banktelefon: “Vent venligst et øjeblik, så vil du blive forbundet… Det, som jeg uden tvivl har søgt efter lige fra begyndelsen, både som læser og som forfatter, er historier, der giver mig mulighed for at komme i kontakt mig med personer, som jeg ikke kender, og som vil komme mig nær, ligesom historier, der – inden for fiktionen – giver mulighed for rige, komplekse og skrøbelige relationer.”

Med Hele den halve vide verden skriver Alice Zeniter en yderst stimulerende bog, der bygger på hendes personlige erfaringer først og fremmest som læser, men også som forfatter, en bog, der inviterer os til at genoverveje den måde, vi læser de historier, vi får fortalt. Den henvender sig til os som læsere, og det er med os i denne egenskab, at den konverserer både med alvor og glæde, med humor såvel som lærdom. Bogen handler ganske enkelt om en kvinde, som gerne vil have os til at åbne fiktionens vinduer på vid gab.

Presse

No press reviews yet.

Forfatter

Alice Zeniter

Alice Zeniter blev født i 1986. Hun udgav sin første roman som 16-årig i 2003, Deux moins un égal zéro, på forlaget Éditions du Petit Véhicule. Alice Zeniter studerede derefter på…

Oversætter