• Simon Liberati, California girls
  • Original titel: California girls
  • Omfang: 342 s.
  • Udgivelsesår: 2016
  • Forlag: Grasset

California girls

Simon Liberati

Los Angeles, d. 8. august 1969: Charles Manson, også kaldet Charlie, opfanatiserer en flok hippier, en usandsynlig ”familie”, som gennem stoffer, sex, rock n’ roll og fanatisk ærefrygt bliver sammensvejset med guruen. Med Manson som rådgiver får tre piger og en dreng ansvar for et angreb, som bliver den første i rækken, der skal frelse verden. Den selvsamme nat i Los Angeles’ bakker dræber gruppen fem gange i en narkotikarus. Den storslåede Sharon Tate, Roman Polanskis højgravide kone, bliver efterladt livløs efter at være blevet stukket seksten gange med en bajonette.
Dagen efter kan hele landet forfærdet følge med i det blodige mord på åben skærm. På et splitsekund bliver hippieutopien og den rige Hollywood-overflod tilintetgjort i en morbid afspejling af Amerika. En sjofel forbrydelse, en mislykket rockers hævn, satanisme, politiske beregninger, Black Panthers… Forbrydelsen forbliver delvist et mysterie.
I tre akter af en hallucineret ultrarealisme skaber Simon Liberati en psykedelisk western ud fra en af de mest omtalte nyhedshistorier i de seneste 50 år.

Presse

« Les “girls" de Charles Manson, autopsie du crime au féminin »

Forfatter

Simon Liberati

Simon Libérati er født i 1960 i Paris. Hans far, forfatteren André Libérati, var medlem af den surrealistiske bevægelse. Efter sine studier af latinsk grammatik på Sorbonne bliver Simon Libérati…

Oversætter

Troels Hughes Hansen

UDDANNELSE 2014- : Ph.d.-stipendiat på fransk (Københavns Universitet) om forfatteren Louis-Ferdinand Céline 2007-13: Kandidatuddannelsen i fransk med profil i Europas kulturelle identiteter   ERHVERVSERFARING 2013- : oversætter (selvstændig) 2011- : Litteraturnu.dk…