• Marcus Malte, Drengen
  • Original titel: Le garçon
  • Omfang: 544 s.
  • Udgivelsesår: 2016
  • Forlag: Zulma

Drengen

Marcus Malte

Han har intet navn. Han taler ikke. Drengen er et halvvildt væsen født i en gold egn i Sydfrankrig. Det eneste, han kender til verden, er hans egen mor og området omkring deres hytte. Året er 1908, da han begiver sig ud på sin instinktive færd.
Først begynder mødet med menneskene – indbyggerne i en fortabt landsby og Brabek, den filosofiske trold fra Karpaterne. Han møder den ekstremt fysiske kærlighed sammen med Emma, den lyse meloman, som på én gang både er søster, elsker og mor. ”Det er en tid, hvor drengen begynder at forstå, hvad det kan være, der udgør eksistensen: utallige ødelæggelser og enkelte henrykkelser.” Derefter kommer krigen, det rædsomme blodbad og galskaben for menneskene og for det, man kan kalde for civilisationen.
En rejse for en uerfaren sjæl, som folder sig ud i bevidstheden om tilfældigheder og nødvendigheder, påvirket af historiens mindre og større krumspring. Drengen, som på sin egen måde både er original, radikal, sjov, alvorlig, er en roman om verdens modgang.

Presse

« Le Garçon est une fresque vertigineuse, traversée par un homme seul. »

Forfatter

Marcus Malte

Marcus Malte er født i 1967 i La Seyne-sur-Mer (Côte d’Azur). Efter en litterær studentereksamen, læste han en bacheloruddannelse i filmvidenskab og blev ansvarlig for en biograf i sin fødeby.…

Oversætter

Troels Hughes Hansen

UDDANNELSE 2014- : Ph.d.-stipendiat på fransk (Københavns Universitet) om forfatteren Louis-Ferdinand Céline 2007-13: Kandidatuddannelsen i fransk med profil i Europas kulturelle identiteter   ERHVERVSERFARING 2013- : oversætter (selvstændig) 2011- : Litteraturnu.dk…