• Chloé Delaume, Det kunstige hjerte
  • Original titel: Le coeur sythétique
  • Omfang: 208 s.
  • Udgivelsesår: 2020
  • Forlag: Seuil

Det kunstige hjerte

Chloé Delaume

Adélaïde har lige afsluttet et mangeårigt parforhold. Så hun kaster sig ud på kærlighedens marked, hvor hun forfærdet erfarer, at det at være seksogfyrre er en betydelig nedskrivningsfaktor på følelsernes børs. Hun er besat af idéen om at møde en mand og gifte sig med ham så hurtigt som muligt, men føler sig samtidig skyldig over ikke at håndtere sin ensomhed, som en ægte feminist burde. Omgivet af sine veninder, som selv er hæmmede af deres eksistentielle kriser, prøver hun at tæmme sin singletilværelse, alt imens hun på bedste vis passer sit arbejde på et stort forlag. I livets anden fase må en enlig kvinde gøre, hvad hun kan. Statistikkerne kører rundt i hovedet på hende og taler ikke til hendes fordel: « Der er flere kvinder end mænd, og de dør som de første. »

I disse #metoo tider skriver Chloé Delaume en sjov, rammende roman, som bæres af et fantastisk skriftsprog.

 

Prix Médicis 2020. 

Presse

No press reviews yet.

Forfatter

Chloé Delaume

Forfatteren Chloé Delaume er født i 1973. Hendes værker hører ind under den autofiktive genre og eksperimenterende litteratur, og har blandt andet skrevet Le Cri du sablier og Dans ma maison sous terre.

Oversætter

Sofie Vestergaard Jørgensen

UDDANNELSE 2009: Master i fransk sprog og litteraturvidenskab (Københavns Universitet) Studier i udlandet: 2006-2007: 1 års studieophold på Universitetet Charles de Gaulle – Lille III, Frankrig ERHVERVSERFARING 2012- : FORLAGET ETCETERA,…